maanantai 16. huhtikuuta 2012

Näyttelykurssi

Tänään meillä oli näyttelykurssin ensimmäinen kerta. Siellähän joutui heti ihan todella hommiin ja meinasi narun tältä päältäkin loppua kunto kesken, kun juostiin ja juostiin.

No ei sentään, hyvää harjoitusta oli, vaikka Natsu oli edelleenkin ihan jäässä. Se jotenkin jähmettyy, jos siihen koskee ja juokseminenkin on väkinäistä ja tuntuu, että koira mulkoilee epäluuloisena ympärillensä koko ajan. Kouluttaja sanoikin, että kun on näin herkkä koira, niin täytyy yrittää varovasti, eikä väkisin vääntää sitä mihinkään asentoon. Mieli pitäisi saada iloiseksi ja nyt ennen seuraavaa kertaa harjoituksena onkin ihan vain rento seisominen paikallaan, niin etten koske koiraan ollenkaan. Mielellään vielä niin, että se häntäkin heiluisi ;)

Oikein hyviä vinkkejä ja kovasti toivon, että näillä päästäisiin vihdoin eteenpäin. Ollaan nyt turhaan (tai tuntuu siltä) harjoiteltu pelkkiä etujalkojen asettelua, jotta ne saataisiin pysymään suorana ennen takajalkojen siirtelyä. Mutta minkäs teet kun koira jännittyy ja alkaa nojaamaan etujalkoihinsa välittömästi, kun siirrät takajalkaa. Siksikin nämä uudet neuvot tuntuvat nyt paremmilta meille, kun tuntuu, että meidän ongelma on vihdoin ymmärretty! Kouluttajalla itselläänkin on kuulemma herkkiä koiria, joten tämä on hänen erikoisosaamisaluettaan.

Kurssihan pidetään siis Koirakeskus Doggiella.

Dingolina's -edustus Lohjan pentunäyttelyssä tammikuussa 2012

Ei kommentteja: