perjantai 8. kesäkuuta 2012

Kesäpäivää!

Huomenna on Keski-Suomen Spanielikerhon kesäpäivät! Toivottavasti on hieno ja kesäinen ilma, vaikka me ei päästäkään paikalle kuin pariksi tunniksi. Sitten nimittäin odottaa mökille lähtö. Ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Tätä ollaan odotettu, mökillä on ihanaa <3

Kesämökin kuva täältä

Nada pääsi eilen ajamaan ensimmäistä verijälkeään. Täytyy sanoa, että kyllä muuten junnua jännitti! Ensimmäisen kerran kun haju osui nenään, reppana jännittyi ihan täysin ja häntä sojotti taaksepäin. Omaan varovaiseen tapaansa se sitten hiipparoi eteenpäin hajun perässä.

Taisi olla vaan turhan pitkä jälki n. 30m vähän epävarmalle junnukoiralle, joten ohjaajan kanssa sovittiin, että ensi viikkoa varten harjoitellaan lyhyitä, n. 3-5m pitkiä jälkiä, jolloin koira saa nopeasti palkan ja saa lisää itsevarmuutta. Jos varmuus lisääntyy, niin nopeasti pidennetään jälkeä ja ensi viikolla kokeillaan 30m jälkeä uudestaan.

Hetkittäin Nada seurasi kuitenkin jälkeä tosi hyvin ja reippaasti, mutta jännitys oli vaan niin suuri, että välillä piti keksiä kaikkia oheistoimintoja, että pääsee jänskästä tilanteesta karkuun. Kerran se jopa työnsi naamansa kokonaan yhden sammaleen alle, joka siis ei ollut lähelläkään oikeaa jälkeä.

Nadalla on selvästi spanielin ominaiset taipumukset tallella, joten vähän harjoitusta ja itsevarmuutta lisää, niin kyllä siitä hyvä tulee.

Ei kommentteja: