keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Metsästysspanieli

Viikonloppuna pakattiin taas kamppeet ja koira autoon ja tällä kertaa suunnattiin kohti Hartolaa. Kunkkulan koirakeskuksessa järjestettiin Springerspanieleiden kesäleiri ja meidän oli tarkoitus osallistua metsästyskoulutukseen.

Niin hienostihan se meni, että aamun luentojen aikana paistoi aurinko täydeltä terältä ja kun ruokailun jälkeen suunnattiin metsään, niin koko iltapäivän satoi vettä. Sade ei onneksi haitannut, kun pääsi koiran kanssa harjoittelemaan oikeasti. Olin vähän huolissani Nadan hausta, kun se on aiemmin ollut jotenkin hidas ja arka irtautumaan ja on ennemmin roikkunut tuossa minun lahkeen tuntumassa vieraissa paikoissa. Huoli oli kuitenkin tällä kertaa turha ja haku sujui vauhdikkaasti ja juuri oikealla etäisyydellä.

Nada pääsi tutustumaan myös fasaaniin, kun tähän asti on kannettu vain siipiä ja tavia. Fasaanin löytäminen meinasi tehdä vähän tiukkaa, kun ei tuullut lainkaan. Haju tuli nenään, mutta koira ei ollut ihan varma, mistä suunnasta. Lopulta lintu löytyi ja Nada otti sen reippaasti kantoon. Kotiläksyksi tuli tutustua riistaan enemmän, jotta lintu haetaan automaattisesti, eikä sen kanssa jäädä ihmettelemään, että uskallanko koskea vaiko enkö.

Illalla harjoiteltiin vielä "kokonaisuutta", eli lähdettiin koiran kanssa metsään, pistettiin koira hakuun ja kesken haun heitettiin dummy ilmaan, annettiin paikkakäsky pillillä ja luvan saatuaan koira sai noutaa dummyn. Nada toimi ihan superhyvin! Pysähtyi käskystä samantien ja odotti lupaa noutaa, jonka jälkeen toimitti dummyn suoraan käteen.

Leirin kouluttajat antoivat koirasta sellaisen arvion, että nyt vaan oikeasti metsälle. Missään muualla ei tietenkään pysty varsinaista metsästystä oppimaan kuin itse metsällä ja kun kaikki toimii kuivaharjoitteluna, niin turha niitä on enää hinkata. Metsästyskokeeseen kun on turha mennä pelkkä kuivaharjoittelu taustalla ;) Ainut ongelma meillä on vielä uimisen kanssa, mutta nyt koira sentään menee jo kahlaamaan vapaaehtoisesti. Maalintukokeeseen kun ei pääse, ennen kuin on vesityökoe suoritettu, joten katsotaan miten meille noiden kokeiden suhteen sitten käy. Onneksi ei ole vielä kiire, koira kun on vasta niin nuori!

Ei kommentteja: