lauantai 1. joulukuuta 2012

Nadan sairastelut

Pahoittelen, kun en ole hetkeen ehtinyt taas kirjoittaa. Meillä on ollut jos jonkinmoista hässäkkää, eikä koulukiireetkään ole millään tavalla helpottaneet tuota stressiä.

Muutama viikko sitten Nada oli mielestäni hieman outo. Huomasin sitten, että sen takapuolesta tulee jotain kirkasta nestettä ja ajattelin varata sille lääkäriajan. Koira sitten illalla oksensi ja aamulla uudestaan, josta n. 30 minuuttia ja sen naama oli turvonnut lähes umpeen. Sain onneksi todella nopeasti ajan Eläinklinikka Otsoon ja päästiin tutkimuksiin.

Lähes kaksi tuntia sitten vietettiin klinikalla ja diagnoosina alkava kohtutulehdus ja siitä johtuva allerginen reaktio. Nada sai antibioottikuurin ja sen olisi sillä pitäny tulla kuntoon. Antibioottikuurin loppuessa Nada alkoi sitten jälleen oksennella n. kerran päivässä limaa. Onneksi mulla oli Viljalle varattuna rokotusaika samaiselle lääkärille, joten juteltiin sitten myös Nadasta. Lääkärin mielestä koira piti leikata pikaisesti, eli saatiikin sitten seuraavalle päivälle, keskiviikolle 28.11. leikkausaika.

Leikkauksessa sitten selvisi, että Nadalla oli toisessa munasarjassa cysta, joka on aiheuttanut sille jatkuvan hormonihäiriötilan. Lisäksi kohtu oli poikkeuksellisen värinen ja kohdunkaulassa oli jotain, joka olisi lääkärin mukaan kehittynyt tulehdukseksi. Nada ei kuulemma olisi tullut kuntoon itsestään. Näin siinä sitten kävi, että meidän nuori 1v 5kk ikäinen narttu on steriloitu sairauden vuoksi. Näiden kohtutulehdustenhan piti olla vanhempien koirien juttuja, mutta eipä se ikää katso.

Nada on nyt toipumassa leikkauksessa ja virtaa piisaa. Hihnalenkkeilyä vielä vajaa kaksi viikkoa jäljellä ja jo nyt se repeää liitoksistaan. Saas nähdä, mitenkä kauan tuo lenkkeily on kivaa kenellekään, kun nyt jo koira riekkuu siihen malliin, että pitäisi päästä menemään lujempaa. Vilja ja Nada on erotettu portilla toisistaan ja Vilja ei voi ymmärtää, miksi se ei saa nukkua Nadan vieressä :/ 

Saatiin myös haaste Tassujen alla -blogista ja toteuttelen sen, kun kiireiltäni ehdin!

6 kommenttia:

Niilo Jalo ja Aapo kirjoitti...

Voi että, toipumisia Nadalle:)

Kirsi kirjoitti...

Pikaista paranemista Nadalle! Ei ainakaan ole kipuja, jos virtaa piisaa :)

Sanni kirjoitti...

Juuri näin Kirsi, sillä on lohduttauduttu, että tuo hihnan päässä pomppiva kenguru ei sentään tunnu olevan kipeä :D

MNi kirjoitti...

Rapsuja Nadalle! Ei se tosiaan ikää katso, että milloin se kohtutulehdus tulee jos on tullakseen. Sen olen itsekin saanut tässä klinikkajaksolla todeta.. Ja itse olenkin syvästi sitä mieltä, että jos ei ole esteitä koiran leikkuuttamiselle, niin leikkuutan. Eipähän tarvitse sitten esim. nisäkasvaimia, kohtutulehdusta tai esim. vahinkopentuetta "pelätä". Uroskoirallekkaan pallittomuus ei ole pahaksi.

Eläinlääketiede on myös muuttunut vuosien varrella niin paljon, että sterkkaus/kastrointi ei ole edes enää niin iso juttu ja haavastakin tulee usein pieni ja siisti :)

Anonyymi kirjoitti...

nyt sitten selvisi syy Nadan tiheille juoksuillekkin. Onneksi teillä nyt kaikki on hyvin :)

T: Heidi, Oiva ja Maisa

ps. Oiva haluaa riekkua Viljan kanssa

Sanni kirjoitti...

Niinpä Mira! Ja meillä tosiaan oli tarkoituksenakin jossain vaiheessa leikkuuttaa tuo, niin siinä mielessä ei ollut ongelmaa. Ajankohta vain oli tuon pennun takia vähän huono.

Heidi: Vilja leikkii mielellään Oivan kanssa!