maanantai 31. joulukuuta 2012

Pimeälenkillä

Siinä on oma viehätyksensä, kun aivan säkkipimeällä lähtee umpihankilenkille metsään. Toki meillä oli otsalamput päässä, että suunnilleen näkee mihin astuu, mutta muuten ei missään näkynyt valoja.

Otsalampun valossa kuvatut koirat

Sain joululahjaksi Jahti-säärystimet ja halusin päästä testaamaan niiden toimivuutta umpihangessa. Virittelin ne kenkään kiinni ja toppahousujen lahkeen päälle ja kyllä täytyy sanoa, että toimivat aivan moitteettomasti! Yhtään lunta ei päässyt mihinkään väliin, vaikka paikoitellen hanki yltti jopa polveen saakka. Yritin ottaa meidän jäljistä ja koirista kuvia kännykällä ja salamahan siinä ei mikään tehokkain ole, mutta onneksi näistä nyt jotain näkee.

Tällaiset jäljet jätimme metsään

Vaikka pakkasta on ollut nyt viime aikoina ihan hyvin, jää koirien karvaan silti lumipalloja kiinni lenkillä. Ei tunnu hangen laadulla olevan väliä, suojakelillä jää tietenkin vielä vähän enemmän. Ikäväähän tuo on koirille, kun noita ei edes saa mitenkään ihan kätevästi pois, kun ovat pakkautuneet niin tiiviiksi palloiksi. Ei auta kun sulatella ja suurimmat yrittää hajottaa käsin. Kainalot tuntuvat olevan pahimmat paikat, sinne jää aina, vaikka muualla ei olisikaan.

Nadan keräämät matkamuistot

Heijastinliivit ovat muuten erittäin hyvä keksintö tuolla säkkipimeässä metsässä, kun toista koiraa ei erota hangesta ja toista pimeydestä. Otsalampun valo osuu kivasti heijastaviin kohtiin ja pystyy aina paikantamaan tuon pienemmänkin veijarin, joka tosiaan maastoutuu hankeen erittäin hyvin.

Nada ja Vilja

Lenkin lisäksi kävin hakemassa koirille vähän jauhelihaa ja kokkasin pienen puuroviritelmän, jota voidaan nappuloiden kylkiäisenä syöttää. Laitoin puuroon vähän öljyä sekaan, kun Nadalla tuntuu kuivaneen iho jonkun verran. Luulen sen johtuvan ihan tästä sisäilmasta, meillä ihmisilläkin on talven tullen ruvennut iho kuivumaan enemmän. Viljalla on vaihdettu nappula nyt Brit Careen, kun se päästeli aika tujuja kaasuja ja muutenkin tavaran määrä lisääntyi huomattavasti ja ainakin alkuvaikutelma on se, että mahan toiminta olisi nyt hieman tasoittunut. Katsotaan nyt vielä, kun edes kuukausi kuluu, että miten jatkossa.

Koirien "erittäin herkullisen näköinen" puuro

Nada ja Vilja toivottavat kaikille oikein hyvää vuotta 2013!

Ei kommentteja: