keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Maastomopo

Olen tällä viikolla tavannut mukavaa lainaratsuani jo maanantaina ja tiistaina.

Maanantaina humpsuttelimme maneesissa kaikki askellajit läpi ilman satulaa, ihan vain rennosti taivutellen. Putte oli aluksi hieman kankea, mutta vertyi sitten ja oli lopussa ihan okei. Laukassa oli havaittavissa pientä tahmeutta, mutta vauhtiakin alkoi loppua kohden tulla. Puten laukkaa on huomattavasti helpompi ratsastaa silloin, kun se haluaa itse mennä reippaasti eteenpäin.

Tiistaille olikin sitten sovittu maastokeikka kaverini Tanjan ja hevosensa Sepen kanssa. Koska maastoiluseura oli viereiseltä tallilta, kerkesin heitä odotellessa hieman taivutella Puttea käynnissä kentällä. Poni tuntui ihan kivalta, vaikkakaan käynnissä se ei koskaan ole mikään liitokavio. Paitsi siis jos saa mennä vapailla ohjilla, silloin se on pikakävelijä ;)

Maastossa Putte sai ihan mielettömästi virtaa ja olikin sitten kunnon höselö koko reissun. Käynti ei ollut kyllä kävelyä nähnytkään, kun mentiin sellaista pikakävelyn ja miniravin sekoitusta vissiin suurin osa matkasta! Ravissa Putte oli tosi kiva, mutta laukka nyt ei hösellyksen takia toiminut yhtään.

Meillä ei tuolla tallilla mitään hirveän mahtavia maastoja ole, joten lenkki ei ollut kovin pitkä. Putella kuitenkin tuntui olevan virtaa vielä vaikka muille jakaa, joten kävin maneesissa ravailemassa ja ottamassa laukkapätkät. Poni oli taas niin kouluhevonen! Silloin, kun se haluaa noin selvästi liikkua omalla moottorilla, on se ihan mahtava ratsastaa. Laukka toimikin todella hyvin ja sain laukattua pitkiä hyviä pätkiä.

Maaston höseltämisen takia Putelle oli tullut pikkuisen lämmin, joten kaikki varusteet ja hevonen, jotka olivat myös maaston rapaisuuden takia ihan kurassa, joutuivat kokovartalopesulle. Ja koska kävin tallilla jo aamulla, pääsi Putte loppupäiväksi vielä ulkoilemaan!

Loppuun koirista vielä sen verran, että on tuo Vilja melkonen penneli. Se osaa jo käskystä istua, pissata ja tulla luokse, vaikka on ollut meillä vasta alle viikon! Mutta on se kyllä riiviökin, Nada saa sitä ihan tosissaan komentaa, kun toinen roikkuu korvissa :)

Ei kommentteja: