perjantai 21. syyskuuta 2012

Mökkikesä 2012

Nada suostui viimein menemään uimaan.

Uimatyyli oli aluksi ihan hirveä, mutta noutoharjoitusten avulla oikea tekniikka viimein löytyi. Nada onneksi tajusi sen ihan itse, koska niin pystyi uimaan paljon lujempaa. Nyt sujuu nouto vieraastakin rannasta ja tämän viikon lenkillä Nada yritti koko ajan uimaan, kun rantareittiä käveltiin. Valitettavasti reitti on sellainen, ettei siinä voi liikkujien määrän vuoksi päästää koiraa irti, niin tyydyttiin vaan kahlailemaan.

"No heitä nyt se dami jo"

Vesi oli koko kesän ajan ihan mielettömän korkealla ja laiturille pääsy oli hieman hankalaa. Kahlatessakin vettä oli pahimmillaan polviin asti. Luulen tämän vaikuttaneen myös Nadan suhtautumiseen veteen, sillä mikäli se halusi tulla ihmisten kanssa laiturille, sen oli pakko kahlata ja tottua veteen. 

Loppukesästä pieni springerimme kahlaili vedessä ihan oma-aloitteisesti ja aamulla ulos päästettä juoksi ensimmäisenä rantaan! Kalat oli myös kivoja ja Juuson kanssa Nada opettelikin hieman käytöstapoja toisten kalastaessa (eli siis sitä, että koukkua ei yritetä jahdata).

Nella antoi koko kesän ajan hienoa uimaesimerkkiä, sillä sehän menee järveen ihan vaan huvikseenkin. Sillä on tosin myös ihana tapa hypätä sen virvelin perässä ja sitten onkin sählinki, ettei vaan koukku osu koiraan... 

Vähän on matkaa laiturille...

Kesä oli siis Nadan kannalta oikein onnistunut ja nyt on hyvä jatkaa syksyyn! Tänään kaivettiin siivet pakastimesta ja aloitamme tehokkaamman harjoittelun nouto- ja riistapuolella.

Omistajakin aikoo haastaa itsensä ja pisti kirjastoon pari metsästyskirjaa varaukseen, jos vielä saisi metsästyskortin suoritettua! Ensi syksynä voisi sitten kokeilla Nadan toimivuutta ihan oikealla lintumetsällä.

Ei kommentteja: