sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Ruka-postaus

Blogin puolella on vietetty vähän hiljaiseloa, kun on mukamas ollut niiiiiiin paljon kaikkea muuta touhua, ettei ole ehtinyt raapustella. 

Käytiin elokuun alussa Kuusamossa, tarkemmin Rukalla ja vietettiin siellä viikko vähän isommalla porukalla. Meillä oli tosi kiva kahdeksan hengen mökki isolla pihalla ja omalla rannalla ja laavulla!

Ekana päivänä käytiin heti kävelemässä Pieni Karhunkierros, josta vähän kuvia alempana. Meillä oli tietenkin Nada mukana reissussa ja koska Juuson vanhemmat oli myös Rukalla, niin Nellakin oli matkassa. Ei paljon jaksaneet loppuviikosta koiratkaan nahistella, selvästi tottuivat jo toisiinsa.

Myllykoski

Taukopaikka

Matkaseura kulki edellä

Olisin voinut jäädä tuonne katsomaan luontoa ikuisuuksiksi!

Harriniva

Jyrävä

Näkymät Aallokkokoskelle

Pitihän meidän myös käydä laskemassa koskea, kun Kuusamossa ne kuuleman mukaan on ihan huikeat. Matkaseuraan kuului pari alaikäistä, joten tiistaina käytiin laskemassa perhereitti (nössöjen kosket) Käylästä Juumaan. Tuo reissu aiheutti sen, että meille täysi-ikäistyneille tuli fiilis, että pakko päästä kokeilemaan isompiakin koskia, joten ilmottauduttiin K-18 Villille Reitille, jossa siis lähdettiin Juumasta ja päädyttiin Vattumutkaan. Matkalle kuului Niskakoski, Myllykoski, Aallokkokoski, lautta laskettiin tyhjänä Jyrävästä ja sitten jatkettiin laskemalla pienempiä koskia pitkin Vattumutkaan, josta päästiin bussikuljetuksella takaisin Juumaan. Meidän mahtavina ja ammattitaitoisina kippareina toimi Stella Polaris Adventureksen henkilökunta.
 

Oulankajoki

Kiutaköngäs

Käytiin Juuson ja koirien kanssa kahdestaan kävelemässä Kiutakönkään päiväreitti 8km ja olihan sielläkin aivan ihania maisemia ja paikkoja! Tuossa kosken kohdalla oli älyttömän hauska seurata, kun taimenet hyppi virtaa ylöspäin :)

Rukatunturilla

Rukatunturilla

Käytiin useampana iltana tallustelemassa Rukatunturin päällä ja sain Nadasta aivan ihania kuvia! Tuosta yläpuolella olevasta kuvasta teetin 40x60 suurennoksen ja nyt meillä on 50x70 kokoinen taulu Nadasta koristamassa makkarimme seinää. 

Harjoiteltiin tuolla tunturilla myös vähän hakua ja sehän toimi oikein hyvin. Treenattiin myös tottelevaisuutta poron ja jäniksenpoikasen välissä ja neiti oli ihan kuulolla! Pari ajoa se kyllä otti porolle irti ollessaan, mutta ei siitä tuntunut jäävän mitään jälkiseuraamuksia. Hossassa oltiin pyöräilemässä, niin mutkan takana nökötti poro meidän nenän edessä ja eihän siinä ollut juuri mitään tehtävissä, kun koira jatkoi vauhdista poron perässä. Nada on kuitenkin siitä kiva, että se kääntyy takaisin aina, kun hukkaa meidät näkyvistä, eli tuossakin tapauksessa ihan lyhyen matkan jälkeen. 

Reissusta yhteenvetona sen verran, että Lappi-kuume kasvoi taas hillittömästi ja haluaisin niin kovasti lähteä Ylläkselle kävelemään päiväreittejä. Suunnitelmana olikin, että ensi kesänä lähdetään meidän kahden koiran kanssa sinne, kerettiin jo katselemaan mökkejäkin. 

Kaikista eniten polttelee kuitenkin päästä Lappiin keväällä, hiihtämään ja laskettelemaan. Kuumetta ei helpota yhtään se, että telkkarista alkaa ohjelma Ylläksestä. Kaikki paikat on tuttuja ja rakastan pohjoista niin paljon, en kestä! Jo mainoksen katsominen tekee tiukkaa, kun olen jo suunnilleen pakkaamassa laukkuja ;) 

2 kommenttia:

MNi kirjoitti...

Tuttuja maisemia :) Perjantai yönä olis suunta kohti Hossaa 2vk!

Sanni kirjoitti...

Oi kuulostaa tosi hyvältä! Mekin oltiin yks päivä Hossassa retkeilemässä ja käytiin siellä luontokeskuksessa syömässä ihan mielettömän hyvät munkit :D