keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Hullu tuo emäntä!


Jos koirat osaisivat puhua, niin nyt Nada kertoisi, ettei näe touhussani päätä tai häntää. Kaikki alkoi siitä, kun Nadan kasvattaja kokosi porukan Lohjan pentunäyttelyyn, joka pidetään nyt 07.01.2012. Sen jälkeen anopin kysellessä joululahjatoivomuksia, lisäsin listalle trimmauskoneen, jonka myös sitten onneksi sain. Nada on joutunut kestämään muutamat shampoopesut ja istumaan kiltisti vessan lattialla, kun koneen käyttöä on harjoiteltu. Tämä kaikki on vielä toistaiseksi ihan järkevää.

Nyt kuitenkin olen hurahtanut täysin tähän koiratouhuun. Katselin aamulla Kennelliiton sivuilta näyttelyiden aikatauluja ja lisäsinkin kalenteriin sieltä useammat. Tulossa olisi siis toukokuussa ryhmänäyttelyt (FCI8) Jämsässä, kesäkuussa kaikkien rotujen näyttelyt Mänttä-Vilppulassa ja Tuurissa, sekä (muistaakseni) heinäkuussa Laukaassa. No, kaiken tämän höyryämisen jälkeen tajusin, että minunhan täytyy sitten itse esittää koirani tuolla, kukapa muukaan sen tekisi. Sehän nyt ei olisi temppu eikä mikään, MUTTA. Minulla ei ole minkäänlaista tietoa näyttelyistä, en osaa kehässä tehtäviä kuvioita, enkä edes tiedä minkä värinen nauha tarkoittaa mitäkin. Lyhenteetkin ovat täysin hukassa. 

Helpotuksekseni bongasin netistä Taitavien Tassujen näyttelykoulutuskurssin, joka alkaa maaliskuussa. Otin hetimmiten yhteyttä heille ja ilmoittauduin kyseiselle kurssille. Koulutusohjaaja hieman naureskeli, että minä olen ainakin ajoissa ilmoittautumiseni kanssa. Ehdin siis hyvin mukaan ja kurssikin on ehditty käydä loppuun ennen ensimmäisiä näyttelyitä toukokuussa. 

Ainiin, tämän kaiken muun touhottamisen lomassa kerkesin myös ilmoittaa meidät vesipelastustreeneihin toukokuusta alkaen. Kummallakaan meistä ei ole minkäänlaista kokemusta aiheesta (Nada ei ole käynyt vielä edes uimassa), mutta uskon vakaasti, että päästään osaavien ohjaajien johdosta hyvään alkuun! Tämän lisäksi tokoilut jatkuvat talvitauon jälkeen jälleen 06.03.2012 tutussa paikassa. 

9 kommenttia:

Melina kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa!

Neuvon kyllä myös mielelläni teitä jos mieleen tulee jotain :)

Nähdään lauantaina!

Sanni kirjoitti...

Mahtavaa :) Luultavasti lauantaina herääkin aika paljon kysymyksiä!

Ouna kirjoitti...

Heippa, Kyselit blogijutskia.
Olen mennyt kohtaan ULKOASU, vasemmalta ottanut kohdan MALLI, sitten valinnut mallikseni YKSINKERTAINEN ja siitä se vika vaihtoehto missä täysvalkoinen tausta. Lisäksi oon säätänyt leveyksiä kohdasta SÄÄDÄ LEVEYKSIÄ ja laittanut tän isoimman palstan tosi leveäksi, ja oikean reunan himppasen kapeammaksi. Muistaakseni niitä värejä ja fonttejakin pääsee siinä sitten vaihtelemaan esim otsikkoon, väliotsikoihin, jne.
Jos tarkoitat tuota ihan ylimmäisenä olevaa tummansinistä raitaa, missä on hallintapaneeli, niin ULKOASU ja siitä sitten FAVICON ihan ylinnä ja siitä muokkaa, voit vaihtaa siinä sen värin läpinäkyväksi joka on valkoinen :).
Auttoiko mitään? :)
Lauantaina nähdään!

Sanni kirjoitti...

Jes, auttoi, iso kiitos!

Tasaraita kirjoitti...

Hyvä että vinkistä oli apua :).
Ihan pikaisesti että punainen nauha on erinomainen, sininen on erittäin hyvä, keltainen on hyvä ja muistaakseni ruskea on ei voida arvostella. Vaaleanpunainen nauha on sertin arvoinen. Lila nauha on kunniapalkinto.

Valitettavasti en nyt muista että minkä väriset nauhat on ROP ja VSP eli rotunsa paras ja vastakkaisen sukupuolen paras. Tarkoittaen sitä että siinä on sitten uros ja narttu vastakkain. Nyt pentuluokissa 5-7 kk ja 7-9kk kisataan niistäkin. Ja ROPista tulee pokaali. ROP (pun.) ja VSP (vihr.) saa molemmat ruusukkeet ja jos tulee myös KP eli kunniapalkinto niin siitäkin tulee ruusuke (viol.).
Näin niinkun pikaisesti :).

Hienoa että oot innostunut asiasta ja toivon että teille on kurssista paljon iloa! Näyttelyissä käymällä ja kurkkimalla miten muut toimivat saat myös paljon tietoa siitä mitä kehässä tapahtuu ja missä järjestyksessä mikin menee. Lisäksi siellä tuomari sanoo mitä tehdään. Eli ekana seisotetaan, sitten juostaan kehä ympäri, näytetään sivuttaisliike menemällä kulmasta kulmaan ja sitten mennäänkin seisottamaan pidemmäksi aikaa tuomarin pöydän ääreen koiraa, jossa tuomari sanelee arvostelun ja sihteeri kirjoittaa. Siinä kohtaa tuleekin sitten se nauha. Jos ei ole menossa jatkoon niin arvostelun saa heti.

Huomenna nähdään! Mä saan handlata joko Nadan tai Tiinan pentusista.

Tasaraita kirjoitti...

sori, piti kirjoittaa, että YLIhuomenna nähdään :)

Sanni kirjoitti...

Okei, täytyykin pistää mieleen :) Ja varmasti lauantaina tulee kyseltyä aivan hirvittävästi kaikkea!

Nada ei sitten olekaan mikään helppo esittää, on alkanut vänkäämään seisottaessa vastaan toden teolla :( Yritin tänään vielä harjoitella, mutta jäkittää niin kauheasti vastaan, kun vaan ikinä kykenee. Seisoo paljon nätimmin, kun asettelee ja sitten päästää irti ja saa paikalla-käskyn. No, uskon vakaasti, että tuokin tuosta helpottuu, kunhan vaan sinnikkäästi harjoitellaan! Harmi vaan, kun se yhdessä vaiheessa jo alkoi seistä niin nätisti.

Milla kirjoitti...

Ihanaa löytää toinen blogi ja koirakko, jotka aloittelevat yhdessä näyttelyitä kiertämään! Välillä jokseenkin tuntuu, että tulen olemaan ainoa joka ei tiedä mitä tekee edes koko kehässä. :D Tsemppiä teille tulevaan! Ehkäpä näemme jossain. ;)

Sanni kirjoitti...

Kiitos! Luultavasti törmätäänkin, meillä on kalenterissa ainakin tosiaan nuo Mäntän ja Laukaan näyttelyt, missä on kaikki rodut mukana :)